in ,

‘Gele Hesjes’ protesten gaan door tot regering is neergehaald

“De ‘Gele Hesjes’ demonstranten die nog steeds de straat opgaan willen de regering omverwerpen.” zei een woordvoerder van de Franse regering op vrijdag.

“Degenen die blijven protesteren zijn onruststokers die een opstand willen en de regering willen omverwerpen.” aldus regeringswoordvoerder Benjamin Griveaux na de eerste kabinetsvergadering van het jaar.

Hij riep de Franse bevolking op om hun mening te geven tijdens nationale debatten die in de komende weken in alle regio’s worden georganiseerd, in plaats van de straat op te gaan.

“Onze regering reageerde snel op hun eisen.” voegde Griveaux eraan toe.

‘Gele Hesjes’ protesten

De ‘Gele Hesjes’ protesten, die begonnen als een reactie op verhoging van grondstofbelastingen en evolueerden tot een protest tegen de Franse president Emmanuel Macron, zijn voortgezet ondanks de oproep van de regering om te stoppen.

Sinds 17 november hebben duizenden demonstranten met felle gele vesten, die ‘Gele Hesjes’ demonstranten worden genoemd, zich verzameld in grote Franse steden, waaronder de hoofdstad Parijs, om te protesteren tegen de controversiële stijging van de accijnzen op brandstofheffingen en de verslechterende economische situatie onder leiding van president Macron.

Demonstranten hielden tijdens hun protesten, wegen en verkeer tegen en blokkeerden ook de ingang en de uitgangen naar vele benzinestations en fabrieken in het hele land.

De demonstranten, die over het algemeen op het platteland wonen vanwege hoge huurprijzen in de steden, hebben Macron opgeroepen brandstofbelastingen te verlagen en hun economische problemen te verminderen.

Onder druk van de protesten, kondigde Macron een verhoging van het minimumloon aan en trok ook de controversiële brandstofbelastingverhogingen in.

Er zijn minstens tien doden gevallen tijdens de demonstraties. Meer dan 4 duizend anderen werden gedetineerd en meer dan duizend anderen raakten gewond bij de protesten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vijf tienermeisjes omgekomen bij brand in Poolse escaperoom

Man probeert met omkoping onder boete uit te komen