in ,

Geen Zwarte Piet meer op Facebook en Instagram

Facebook, en dochteronderneming Instagram, zullen alle inhoud verwijderen die duidelijke ‘blackface’ (make-up voor een zwarte gezicht, zoals bijvoorbeeld, Zwarte Piet) en stereotypen over bijvoorbeeld Joodse mensen, bevat, zo zegt Guy Rosen, de VP Integrity van het bedrijf, op dinsdag in een beleidsupdate.

De moderators van het platform zullen echter niet rechtstreeks actie ondernemen tegen de afbeeldingen en zullen alleen ingrijpen als ze worden gewaarschuwd voor afbeeldingen die de richtlijnen overtreden, aldus het bedrijf.

Jerry Afriyie, een van de oprichters van de campagne ‘Kick Out Zwarte Piet’, vertelde NOS, het besluit van de website om in te grijpen te verwelkomen. “Maar het is vreemd om te zien dat een bedrijf voorop loopt, terwijl sommige lokale overheden nog optochten met Zwarte Piets financieren.” zei hij.

Veel Nederlandse steden hebben het controversiële stereotype nu uit hun sinterklaas parades in november verbannen, maar andere, vooral meer regionale gemeenschappen, niet.

“We hebben goede hoop dat deze internationale erkenning de rest van Nederland zal helpen beseffen dat we klaar zijn voor een feest dat leuk is voor alle kinderen.” zei Afriyie zelf op Facebook.

Ook zegt hij dat Nederlandse campagnevoerders later dit jaar mensen van Facebook zullen ontmoeten om te bespreken hoe de nieuwe richtlijnen kunnen bijdragen aan veiliger online activisme.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ABN Amro schrapt 800 banen

De Islamitische Stichting Nederland publiceert ‘Handboek van de Islam’