in

Geen vakantie in Marokko deze zomer

Het advies om niet naar Marokko te reizen komt niet van het land zelf. Deze zal deze week zijn grenzen openen voor iedereen die eindelijk het land uit willen en voor alle Marokkanen die terug zouden willen naar Marokko. Maar de heropening is nog steeds beperkt. Iedereen die richting Marokko wilt reizen moet eerst een coronatest doen en deze resultaten bij aankomst in het land tonen. Als je met een veerboot vanuit Spanje komt, mag je er sowieso niet in, “te veel zaken in het ongewisse gelaten en de vereiste transparantie ontbreekt”, zo stelt het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO). Ook vinden ze de verplichte coronatest “onhaalbaar en kostbaar.”

Er is ook niet echt een prettige sfeer in het land op dit moment. Veel steden zijn nog steeds in lockdown en er geldt een toestand van beperkte bewegingsvrijheid. Ook kan het land geen garantie geven voor de nabije (of verre) toekomst en kunnen ze ieder moment weer hun grenzen sluiten niemand binnen of buiten laten.

“Iedereen heeft vragen, er zijn veel onduidelijkheden. Marokko biedt geen zekerheid dat Marokkaanse Nederlanders weer kunnen terugkeren naar Nederland.” aldus een woordvoerder van EMCEMO.

Behalve vakantiegangers zullen er natuurlijk ook Nederlandse-Marokkanen zijn die graag hun families zouden willen terugzien na al deze maanden, maar deze worden gewaarschuwd, “Mensen moeten weten wat de consequenties zijn. Ze kunnen er hun baan in Nederland door verliezen als ze niet op tijd terug kunnen keren. We raden mensen aan het avontuur niet aan te gaan.” aldus het instituut.

©NieuwsOn
Foto : Mešita Hasana II, Casablanca, Wikimedia Commons

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mishandeld en misbruikt worden onder toeziend oog van de overheid

KNRM staakt zoekactie naar vermist 14-jarige Duitse meisje