in ,

Geen Songfestival meer voor Hongarije : “Te gay”

Hongarije vindt het Eurovisiesongfestival ‘te gay’ en zal komend jaar niet meedoen aan het festival in Rotterdam.

Volgens de Britse krant, The Guardian, zeggen Hongaarse bronnen dat de connectie tussen het songfestival en de homogemeenschap voor de regering te sterk is. Er is nog geen officieel statement naar buiten gebracht van de regering, met een reden waarom ze stoppen met het songfestival.

The Guardian heeft met iemand gesproken bij de Hongaarse televisie, “Ik was niet verbaasd.” aldus de bron. De Eurovisiesongfestival brengt ‘homo’ positief in beeld en daar is de regering van Hongarije het niet mee eens.

Maar de regering is het absoluut niet eens met deze beschuldigingen. Woordvoerder van de Hongaarse regering, Zoltan Kovacs, schrijft op Twitter, “Het is schaamteloze vuilspuiterij. Niemand van de regering heeft gezegd dat Eurovision te gay is.” Hij geeft echter geen andere reden voor het stoppen met het songfestival.

Dit is niet de eerste keer dat de Hongaarse regering in opspraak komt vanwege een anti-homo beweging. De regering van Viktor Orbán noemde eerder dit jaar, het adopteren van kinderen door twee mensen van hetzelfde geslacht ‘pedofilie’ genoemd en een commentator noemde het songfestival al eens een homoseksuele vloot. Een campagne van Coca-Cola met homo’s en lesbiennes die zoenen viel ook niet in de smaak bij de president.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Twee mannen aangehouden voor voorbereiden bomaanslag in Nederland

Turkse artsen schrijven geschiedenis met succesvolle gezichts-, arm- en baarmoedertransplantaties