in

Geen rondleidingen meer in de Wallen in Amsterdam

Vanaf April is het verboden om in Amsterdam toeristen rond te brengen in de Wallen, ook bekend als de ‘Red Light District”. Burgemeester, Femke Halsema wilt op deze manier deze ‘veelkoppige monster’ aanpakken en een stop brengen aan sekstoerisme.

Vorig jaar presenteerde Halsema vier opties om de overlast te verminderen, die wordt veroorzaakt door toeristen die met miljoenen naar het centrum van Amsterdam komen, om daar vrouwen te bekijken die voor een raam zitten.

Alle georganiseerde rondleidingen in de Wallen – de rosse buurt – zijn sinds januari verboden, maar nu voert de raad een strenge reeks nieuwe regels voor rondleidingen in. Ook komt er een verbod op georganiseerde gidsen die alle sekswerkvensters bezoeken.

“Het is oneerbiedig om sekswerkers als een toeristische attractie te behandelen, daarom zullen rondleidingen in De Wallen worden verboden.” aldus loco-burgemeester, Victor Everhardt in een persverklaring. “Rondleidingen buiten de Wallen zijn nog steeds toegestaan, maar alleen als gidsen en deelnemers zich houden aan de nieuwe, strengere regels. Dit helpt om verstoringen voor bewoners en bedrijven te voorkomen.”

Gidsen die de regels overtreden, na een ‘waarschuwingsperiode’ van zes weken vanaf 1 april 2020, krijgen een boete van 190 Euro en de tour wordt onmiddellijk ontbonden. Drie overtredingen zullen betekenen dat een gidsvergunning tijdelijk wordt ingetrokken, en de vierde betekent een permanent verbod, terwijl bedrijven die reizen organiseren een boete krijgen van tussen de 2500 en 7500 Euro.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Komende dagen nog last van storm Dennis

Turkse artsen ontwikkelen een snellere coronavirus-testkit