in

Geen reizen naar het buitenland tot mei

Het lijkt erop dat we even niet kunnen reizen naar het buitenland. Reisorganisatie TUI, inclusief Kras heeft al hun reizen tot begin mei geannuleerd. Ook heeft vliegtuigmaatschappij Transavia alle geplande reizen tot en met 15 april geannuleerd. Een van de grootste reisorganisaties, Corendon heeft nog niks bekend gemaakt maar zal maandag een besluit bekend maken.

TUI zegt dat dit een noodzakelijk besluit is omdat vrijwel alle landen hun grenzen sluiten vanwege de toegenomen risico van het coronavirus. Meeste hotels, bars en attracties zijn ook gesloten en er is groot kans dat de rest ook dicht gaat. Als je denkt dat je misschien per auto of trein kan reizen moeten we je helaas ook teleurstellen, reizen over weg en spoor zijn nauwelijks mogelijk door alle beperkingen binnen en buiten Europa. Ook heeft minister Rutte alle Nederlanders gevraagd om voorlopig niet naar het buitenland te reizen.

Mensen die hun reis moeten annuleren krijgen de zogenaamde ‘coronavoucher’ van de RTUI en andere ANVR-touroperators. Deze is gedekt door garantiefonds SGR, waardoor jouw reissom is beschermd. Maar veel reizigers zijn niet gelukkig met de coronavoucher, omdat veel reizen duurder zullen zijn later in het jaar.

Transavia zegt dat de verhoging van prijzen heel normaal is, “Prijzen zijn altijd afhankelijk van vraag en aanbod, de reisperiode en de bestemming. De herfst is populair, dus dan kan men duurder uit zijn, zeker als een veel geboekte vakantieplaats wordt gekozen.”

Corendon-baas Steven van der Heijden hoopt op begrip van alle reizigers, “In luchtvaart en reisindustrie is er sprake van een uitzonderlijke noodsituatie. Iedereen zit in de overlevingsmodus door deze ongekende crisis. We rekenen op begrip, hoe wrang het misschien ook is dat die mooie aanbieding later even niet meer beschikbaar is.”

Veel gedupeerde reizigers klagen over deze ‘koude’ aanpak omdat hun er niet voor kiezen om te annuleren maar alle reizen worden geannuleerd. De Nederlandse reiziger is het hier niet mee eens, omdat ze hier niet zelf voor hebben gekozen en zijn van mening dat ze gewoon hun geld terug zouden moeten krijgen, “Met de voucher proberen we een realistisch gebaar te maken, dat voor alle partijen redelijk en werkbaar is. We moeten allemaal inschikken.” aldus een woordvoerder van de ANVR.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minister van Volksgezondheid Bruno Bruins neemt ontslag

Spanje test coronavirus medicijnen