in ,

Geen Reiskostenvergoedingen maar Thuiswerkvergoeding

Vanaf 1 april stopt de reiskostenvergoeding, zoals we die nu kennen. Een reiskostenvergoeding is een vergoeding die je krijgt om de kosten van jouw reis tussen jouw huis en werk te dekken. Vaak stellen werkgevers hier een limiet aan, maar wettelijk gezien is er geen maximale afstand.

Veel mensen werken sinds het begin van de coronapandemie vorig jaar, vanuit huis en het kabinet is van mening dat een reiskostenvergoeding niet op zijn plaats is, want de reiskostenvergoeding is belastingvrij en als thuis werkt en je ontvangt reiskostenvergoedingen, dan “is dat extra salaris”, aldus het kabinet.

Vanaf 1 april komt er een nieuwe regeling en dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je hebt moeten reizen naar je werk. Dat kan wel heel veel papierwerk opleveren en daardoor kiezen veel bedrijven voor een zogenaamde, thuiswerkvergoeding.

Thuiswerkvergoeding zal ook belastingvrij zijn, want het kabinet zou graag zien dat thuiswerken een deel wordt van de normale samenleving.

Met een thuiswerkvergoeding zou je bijvoorbeeld een nieuwe bureau of stoel kunnen betalen, maar er zit wel een limiet aan hoeveel thuiswerkvegoeding je kunt ontvangen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Islamofobe aanvallen sterk gestegen in 2020

Hugo de Jonge : We zullen de vaccinaties na enkele weken inhalen