in

Geen plannen voor extra coronamaatregelen op scholen

Slob zegt dat het belangrijk is dat kinderen zoveel mogelijk, op school, lessen krijgen, “En volgens het Management Outbreak Team (MOT) is het veilig om dat te doen.”

Vakbonden hebben opgeroepen tot meer aandacht voor de problemen die worden veroorzaakt door het coronavirus op scholen, en uit een onderzoek door onderwijsvakbond Leraren in Actie bleek dat 80 procent van de leerkrachten zich zorgen maakt over de situatie op werk. Met name, “volledige lessen maken het vaak moeilijk om je aan de 1,5 meter regel te houden”, zeggen docenten.

Sinds augustus zijn er bij 342 van de 648 Nederlandse middelbare scholen coronabesmettingen geregistreerd, zo blijkt uit onderzoek dat dit weekend gepubliceerd is door Nieuwsuur en BD Dataplan. Het cijfer is gebaseerd op een analyse van openbare informatie en schoolcommunicatie.

Van de 342 scholen hadden er 44 meer dan 10 gevallen van coronavirus en zeven scholen zijn tot dusver een tijdje gesloten vanwege de uitbraak.

Hoewel de nieuwe lockdown de sluiting van cafés en bars en verdere beperkingen op groepsgroottes omvatte, werden scholen niet beïnvloed. Dat komt volgens premier Mark Rutte, omdat scholen te belangrijk zijn om af te sluiten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tekort aan sociale woningen neemt toe

Lichte daling in aantal coronabesmettingen