in

Geen plannen om passagierslimieten op te leggen aan vliegtuigen

We leven in een nieuwe normaal van 1,5 meter afstand waar we ons allemaal aan moeten houden. Cafés, restaurants, pretparken en zelfs in het OV gelden er regels van maximum aantal passagiers per bus of trein, zodat de 1,5 meter regel wordt nageleefd, maar dit lijkt niet het geval voor luchtvaartmaatschappijen. Er zijn nog steeds geen plannen om een maximum aantal passagiers aan te houden per vliegtuig, ook al houdt dit in dat de 1,5 meter afstand niet zal worden nageleefd, zo vertellen bronnen aan RTL Nieuws.

Kamerleden hebben opgeroepen tot duidelijkheid over de regels voor sociale afstanden op vliegtuigen, nu blijkt dat de meeste luchtvaartmaatschappijen de noodzaak niet zien om stoelen tussen de passagiers vrij te houden.

“Het instituut zegt dat het risico voor passagiers kan worden verminderd door het contact tussen passagiers en bemanning te beperken en een ‘niet-medisch’ gezichtsmasker te dragen. Daarnaast moet zoveel mogelijk de sociale afstand van 1,5 meter worden aangehouden”, zo citeert RTL het RIVM.

Het RIVM zegt dat het risico voor passagiers ook wordt verminderd door het invoeren van controles op de gezondheid van passagiers en de specifieke ventilatie in vliegtuigcabines. Daarnaast is een goede contact tracering essentieel, mede mogelijk gemaakt door het gebruik van internationale passagierslijsten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen Zwarte Piet meer in Arnhem en Nijmegen

“Versoepeling van coronamaatregelen brengen een tweede Covid-19 golf”