in , ,

Geen overheidsgeld voor Formule 1

De overheid zal financieel niet bijdragen aan plannen om Formule 1-racen terug naar Nederland te brengen, heeft minister Bruno Bruins aan zijn parlementsleden verteld.

Zowel Zandvoort als Assen voeren campagne om top racewedstrijden terug te brengen naar Nederland en Zandvoort had gevraagd om een jaarlijkse bijdrage van 5 miljoen euro voor het organiseren van de race.

Bruins vertelde de Kamerleden echter in een briefing dat, hoewel veel mensen van een dergelijke gebeurtenis zullen genieten, de overheid er niet in zou investeren omdat het geen verantwoord gebruik van belastinggeld zou zijn.

“In het bijzonder is het evenement in handen van een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, Liberty Media, en andere commerciële evenementen slagen zonder overheidssteun.” zei Bruins.

“Bovendien sluit het evenement niet voldoende aan bij de eigen sportdoelen van de overheid, die zich richten op inclusieve sporten die mensen, met name kinderen, stimuleren om lichaamsbeweging te nemen.” zei de minister tegen parlementsleden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Record cocaïnevangsten in de haven van Rotterdam

Man klaagt ouders aan voor ‘geboorte zonder toestemming’