in

Geen nieuwe maatregelen verwacht

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge zullen dinsdagavond een persconferentie houden, waar een update zal worden gegeven over vervolgstappen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De strengere regels, waaronder het sluiten van alle musea, bibliotheken, bioscopen en dierentuinen, en het beperken van openbare bijeenkomsten tot twee personen, waren bedoeld om de daling van het aantal infecties te versnellen en de druk op de gezondheidszorg te verlichten.

Rutte zei vrijdag, tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat deze maatregelen niet zullen worden verlengd.

De ministers van het kabinet kwamen zondag bijeen voor informele gesprekken in het Catshuis in Den Haag, samen met leden van het uitbraakmanagementteam, waaronder Jaap van Dissel.

Het aantal dagelijkse besmettingen daalde met 35 procent in de zeven dagen sinds 4 november, maar in de tweede helft van vorige week steeg het aantal gevallen weer tot meer dan 6000. In het weekend was er wel weer een daling te zien.

Het is onwaarschijnlijk dat Rutte en De Jonge duidelijker kunnen aangeven of de beperkingen voor Kerst verder zullen worden versoepeld. De ‘gedeeltelijke lockdown’ regels, inclusief de sluiting van bars en restaurants, zullen in ieder geval tot begin december doorgaan. De regering heeft er ook bij mensen op aangedrongen pas in de tweede helft van januari naar het buitenland te reizen.

Strengere lokale maatregelen in gebieden met hoge besmettingsgraad, zoals Rotterdam, Twente en rond Dordrecht, zijn niet voorzien.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk niet een voorloper in vrijheid van meningsuiting

Gemiddelde pensioenleeftijd ligt boven de 65