in ,

Geen nieuwe koopwoningen, maar wel een prijsstijging

Koopwoningen worden weer duurder. In het derde kwartaal van dit jaar hebben we een prijsstijging van gemiddeld 9,2% gezien, in vergelijking met afgelopen jaar. Maar er komen geen nieuwe koopwoningen bij, behalve in Zeeland. In Zeeland viel het mee met de prijsstijgingen en zijn er, volgens het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) 1 554 woningen verkocht, een stijging van ruim 5 procent.

De grootste prijsstijging en daling van verkoop was, net zoals de afgelopen jaren, in Flevoland. Amsterdam heeft de hoofdprijs voor duurste koopwoning met een gemiddelde verkoopprijs van 474 duizend euro.

De prijsstijging en het dalen van verkoop heeft betrekking op all soorten woningen. Maar als je droomde om een appartementje te kopen moet je misschien harder gaan werken of meer gaan sparen, want met een prijsstijging van 12,8% in het laatste kwartaal, staan appartementen op nummer één van hoogste stijging in prijzen. Dat kan ook de reden zijn waarom er meer dan 10% minder appartementen zijn verkocht, in vergelijking met vorig jaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dutch Design Week in Eindhoven

Hoe lager de rente hoe groter de ellende