in

Geen nieuwe coronapatiënten bij in China

China kondigde woensdag aan dat het voor het eerst sinds het uitbreken van de nieuwe coronavirus geen nieuwe besmettingen in het land zijn gemeld.

De National Health Commission (Nationale gezondheidscommissie) zei dat gisteren 34 nieuwe COVID-19 gevallen zijn gemeld in het land, maar persbureau Xinhua meldt dat al deze nieuwe gevallen in het buitenland zitten. Ambtenaren van de Commissie zeiden dat 21 van de nieuwe besmettingen die woensdag zijn gemeld, in Peking zitten, twee in Shanghai, negen in de provincie Guangdong, één in de provincie Heilongjiang en één in de provincie Sichuan.

Ook voegden ze eraan toe dat het totaal aantal geïmporteerde zaken nu op 189 zit.

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat sinds het virus voor het eerst werd gemeld in december 2019 in China, het wereldwijd meer dan 7870 levens heeft geëist.
Er zijn, volgens de getallen van WHO, meer dan 194 duizend besmettingen in minstens 164 landen en gebieden, met Europa als het nieuwe epicentrum van de pandemie.

Ondanks het stijgende aantal gevallen hebben de meeste mensen die besmet raken milde symptomen en ook worden er wereldwijd, duizenden herstellingen gemeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grootste islamitische begraafplaats komt in Drentse Zuidlaren

475 doden aan het coronavirus in één dag in Italië