in , ,

Geen loonsverhoging voor zorgpersoneel, maar 500 euro bonus

De Telegraaf schreef op donderdag dat zorgpersoneel volgend jaar een bonus van 500 euro zal ontvangen, bovenop de belastingvrije uitkering van 1.000 euro in 2020. Er komt echter geen structurele loonsverhoging voor ziekenhuispersoneel, zoals oppositieleden wel hebben geëist.

Daarnaast meldt de Telegraaf dat er vanuit de coalitiepartijen druk wordt uitgeoefend om het basis belastingtarief, dat momenteel 37,35 procent is, met één procentpunt te verlagen in een poging de koopkracht op te krikken.

Zoals was verwacht, gaat de geplande verlaging van de vennootschapsbelasting voor grote bedrijven niet door, maar zullen kleine bedrijven minder hoeven te betalen, schrijft de Telegraaf. De bronnen suggereren dat het vennootschapsbelastingtarief voor kleinere bedrijven met anderhalf procent zal dalen, van 16,5 procent naar 15 procent, en dat alle bedrijven met een nettowinst van minder dan 400 duizend euro per jaar onder het lagere belastingtarief zullen vallen.

De NOS meldt dat het belastingvoordeel voor zelfstandigen zal in stappen worden afgebouwd vanaf 110 euro, verder naar 3.240 euro, ongeveer de helft van het huidige niveau, maar er komt een soort compensatiepakket.

De bronnen van de omroep suggereren ook dat nieuwe kopers niet langer een belasting van twee procent over de aankoopprijs van hun eigendom hoeven te betalen, waardoor ze zo’n 4000 euro besparen op een huis van 200 duizend euro.

Ondertussen lopen de besprekingen over een derde steunpakket voor bedrijven die door de coronaviruscrisis zijn getroffen ook nog steeds.

Ook wordt er gezegd dat de Tozo-subsidies voor zzp’ers worden verlengd tot 1 juli volgend jaar, maar dat een vermogenscheck onderdeel zal uitmaken van de deal.

De begroting wordt op 15 september aan parlementsleden en het publiek gepresenteerd, slechts zes maanden voor de algemene verkiezingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland verlengt reiswaarschuwing voor niet EU-landen

Huis kopen? Geen overdrachtsbelasting voor starters