in

Geen Force India meer, team gaat verder als ‘Racing Point’

De naam Force India verdwijnt voorgoed uit de Formule 1. De internationale autosportfederatie FIA heeft bevestigd dat Racing Point vanaf 2019 de officiële naam is van het team, dat met de coureurs Sergio Pérez en Lance Stroll zal rijden.

Force India begon in 2007 in de koningsklasse van de autosport. De Indiase magnaat kocht destijds het team Spyker op en speelde ook jarenlang de teambaas. Deze zomer raakte Force India in grote geldproblemen, mede doordat de flamboyante eigenaar niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen.

Papa Stroll
Lawrence Stroll, de steenrijke vader van coureur Lance, bracht redding en nam de bijna failliete boedel over. De renstal heette vanaf de Grote Prijs van België tot het einde van dit seizoen nog Racing Point Force India, maar volgend jaar is het einde verhaal voor Force India.

Nog meer stront aan de knikker
Het gaat sowieso niet echt lekker met Mallya. De Indiase autoriteiten willen ‘m vervolgen voor fraude. Indiase Banken wachten nog op hun geld dat ze 6 jaar geleden hebben uitgeleend. Dat bedrag is inmiddels flink opgelopen: zo’n 1,3 miljard euro.

Bron : Sportnieuws.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kuipers fluit voorlopig geen wedstrijden door blessure

Automobiliste mishandeld bij stoplicht