in

Geen compensatie in korte termijn voor door Belastingdienst gedupeerde ouders

De belastingdienst heeft tussen 2014 en 2016, op basis van afkomst honderden ouders ‘extra’ hard gecontroleerd en onjuist als fraudeur bestempeld. Nou moeten er ongeveer 26 duizend gedupeerde gezinnen worden gecompenseerd voor het ten onrechte stopzetten van hun kinderbijslag vanwege ‘aanwijzingen van fraude’.

Eén groep gedupeerden heeft voorrang gekregen omdat deze hard waren getroffen door de belastingdienst om het geld terug te betalen, soms oplopend tot tienduizenden euro’s.

Bronnen vertellen aan Trouw en RTL dat een beslissing over een ‘genereuze behandeling’ van deze ouders wordt tegengehouden door politici en ambtenaren vanwege de vrees dat het aantal ouders dat ernstig gedupeerd waren, veel groter is dan verwacht en meer mensen een vergoeding zullen claimen.

Een andere reden voor de uitbetalingsachterstand is het gebrek aan personeel bij de organisatie die is belast met de uitbetaling aan ouders, aldus Trouw.

Hoewel junior minister van Financiën, Alexandra van Huffelen, tegen Kamerleden zei dat uitbetalingen van compensatie langer kunnen duren dan verwacht, zei ze dat ze verwacht dat mensen vanaf november op ‘grote schaal’ worden geholpen en dat ouders met bijzonder ernstige problemen ‘hoge prioriteit zullen krijgen’.

Maar volgens de documenten, waaronder de notulen van een vergadering van belastingchefs en het ministerie van sociale zaken, zullen de komende maanden slechts 40 van de 26 duizend zaken worden behandeld. Het ministerie adviseerde ook om het aantal van 40 ‘niet te vermelden’.

Van Huffelen zal donderdag in een debat vragen stellen aan Kamerleden over de afhandeling van de affaire.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Overstromingen in China : meer dan 100.000 geëvacueerd

Europa meldt elke dag 26.000 nieuwe coronabesmettingen