in ,

Geen akkoord over Lelystad Airport

Kamerleden zijn het met elkaar eens om de kwestie van het openstellen van de luchthaven in Lelystad voor commercieel verkeer, over te laten aan de volgende regering.

Het besluit betekent dat het plan om later dit jaar commerciële vluchten van en naar Lelystad te starten, nu misschien niet zal gebeuren, aangezien het maanden kan duren om na de stemming in maart een nieuwe coalitie te vormen.

Minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, vertelde zondag tegen televisieprogramma Buitenhof dat de luchthaven, wat haar betreft, volgens plan kan opengaan, ook al is het vliegreizen ingestort door de coronapandemie.

Kamerleden noemen de kwestie echter, ‘controversieel’, waardoor het kabinet het project niet kan voortzetten.

De kosten voor de wederopbouw van de luchthaven, die werd gebruikt door vliegscholen en privévliegtuigen, heeft tot dusver 200 miljoen euro bereikt.

De regering had gehoopt Lelystad in 2020 open te stellen voor vakantieverkeer, en Schiphol zo in staat te stellen zich te concentreren op lucratiever intercontinentale vluchten, maar dat werd vertraagd door een verscheidenheid aan problemen, waaronder de goedkeuring vanuit Brussel.

De uitbreidingsplannen hebben ook geleid tot grote protesten van mensen die zullen worden getroffen door laagvliegende vliegtuigen. Daarnaast bleek in 2019 dat de geluidsberekeningen voor omwonenden niet klopten en dat mensen veel meer vliegtuigoverlast krijgen dan verwacht.

©NieuwsOn
Foto : ©Wikipedia

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gemiddelde Nederlander vindt bezoekersbeperkingen groter probleem dan de avondklok

Nog meer rellen op komst : Houd uw kinderen thuis