in

Geen 1,5 meter regel in vliegtuig : Hoe veilig is het eigenlijk om te vliegen?

Kamerleden hebben opgeroepen tot duidelijkheid over de regels voor sociale afstanden in vliegtuigen, nu blijkt dat de meeste luchtvaartmaatschappijen de noodzaak niet zien om stoelen tussen de passagiers vrij te houden.

Iedereen moet anderhalf meter afstand bewaren en verplicht een mondmasker dragen in trams, treinen en bussen. Mondmaskers zijn ook verplicht in vliegtuigen, maar er zullen geen maatregelen worden genomen om een afstand van 1,5 meter te garanderen.

Een woordvoerder van Jaap van Dissel, hoofd van de afdeling infectieziekten van het RIVM, vertelde maandag aan het NRC dat het bureau nog geen standpunt heeft over vliegen.

Zondag gaf Van Dissel echter een interview aan omroep NOS waarin hij zei dat de kans op besmetting met het coronavirus in een vliegtuig ‘extreem klein’ is, “Hoewel de situatie in een bus of tram vergelijkbaar is met die van een vliegtuig, is de luchtcirculatie anders.” aldus Dissel. “Over het algemeen wordt de lucht van bovenaf naar binnen geleid, wat gunstig kan zijn doordat druppels direct op de grond vallen.”

Luchtvaartmaatschappijen beweren dat sociale distantiëring in een vliegtuig niet nodig is vanwege alle hygiënemaatregelen die zij nemen. Passagiers zijn verplicht maskers te dragen en er is sprake van permanente luchtverversing.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zullen we even “normaal” doen?

Geen coronapiek door heropening van scholen en drukke stranden