in

Geef allemaal 1 euro’: patiënt start actie voor failliet MC Slotervaart

Om haar actie van de grond te krijgen heeft Pieters de polikliniek van het failliete ziekenhuis, die voorlopig nog wel open is, volgehangen met A4’tjes. Een wanhoopskreet noemt ze het.

,,Ik kon niet slapen omdat ik zo boos was dat dit ziekenhuis dicht moet. Ik voelde dat ik iets moest doen, dus ben ik met een emmertje plaksel en posters naar het Slotervaart gegaan”, zegt Pieters, die met haar chronische ziekte acht jaar patiënt was in het Slotervaart.

Stapel stenen
Ik woon vlak bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, maar reisde speciaal naar het Sloter­vaart

Nina Pieters
Ze spreekt van een ‘aanklacht’ tegen een uitspraak van minister Bruins (Zorg), waarin hij het had over het redden van ziekenhuizen als het Slotervaart. ,,Het gaat niet om het bewaken van een stapel stenen, het gaat over het bewaken van degelijke zorg in Nederland”, was zijn redenering om niet bij te springen om de ziekenhuizen overeind te houden.

Die uitspraak stuitte Pieters tegen de borst. ,,Dit is geen stapel stenen. Hier staat een gebouw, niet in de beste staat, maar wel een plek waar de mensen het werk deden waar het allemaal om gaat: zieke mensen begeleiden en zo beter maken”, schrijft ze.

Sfeer nergens anders
Tuurlijk, zegt Pieters, kunnen er in het management dingen fout hebben gezeten, maar de sfeer die het personeel in het kleinschalige ziekenhuis neer wist te zetten, vindt ze nergens anders.

,,Ik woon vlak bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, maar reisde er speciaal voor naar het Slotervaart. Ik had voor komende vrijdag nog een afspraak staan voor een infuus, maar nu moet ik op zoek naar een ander ziekenhuis. En dan eindig ik vast ergens op een wachtlijst.”

Haar oproep wordt gedeeld door veel mensen. En hoewel ze het zelf vooral zag als persoonlijke actie, gedaan uit frustratie, kloppen bij Pieters nu mensen aan die serieus willen doneren. ,,Het zou wat zijn als het echt zou lukken. Ik las ergens dat er 6 miljoen voor nodig is, dus als maar een deel van Nederland een euro doneert, zijn we er al.”

Bron: AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

29 Oktober 2018 is Wereld Beroertedag

Noodknop tegen hoge huurprijzen