in

Geblokkeerd op Facebook na kritiek op Mark Rutte

Nieuws On columniste, klokkenluider en schrijfster, Yvonne Brinkerink is geblokkeerd van Facebook nadat ze een kritisch stuk heeft geschreven over het beleid van Nederlands premier Mark Rutte van de afgelopen tien jaar. Het was zeker een kritisch stuk als je niet wilt worden geconfronteerd met de mening van een vrouw die alleen maar feiten heeft genoemd die allemaal netjes na te trekken zijn.

We zijn altijd de eerste die met de vinger wijzen als er in andere landen journalisten of activisten worden vervolgd voor hun mening, “Gelukkig woon ik in Nederland en mag ik nog mijn eigen mening uiten.” denken we dan en delen we berichten dat mensen in landen zoals China of Turkije worden onderdrukt door hun regering, terwijl Den Haag net een verbod heeft uitgesproken tegen de demonstratie tegen coronabeperkingen. We mogen onze demonstratierecht niet gebruiken om te protesteren tegen een ‘spoedwet’ dat onze regering op ons wilt forceren.

Facebook en andere social media zit vol met onze meningen over onder andere Turkije en Erdogan. O wee als je ook maar een beetje kritiek uit tegenover de Turkse president “dan wordt je meteen opgesloten en ze gooien de sleutel weg!” Dat is wat we geloven maar in de tussentijd is Facebook vol met negatieve uitingen tegenover Turkije en als iemand zijn eigen mening wilt uiten over het Nederlandse kabinet worden ze meteen geblokkeerd en wordt het stuk verwijderd.

We zijn erg gesteld op onze recht op meningsuiting. We noemen het ‘vrijheid van meningsuiting’. We gaan zelfs zover dat er een hele dunne lijn bestaat tussen racisme en meningsuiting in Nederland, omdat iedere rechtse-Nederlander volhoudt dat hij of zij “het recht heeft om zijn mening te uiten” want het is zijn of haar mening en wij zijn daar als Nederlander trots op. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, zonder bang te zijn van vervolging. Nederland is een tolerant land. Maar zijn we wel zo tolerant?

WhatsApp Image 2020-06-19 at 09.32.57

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vrijheid van meningsuiting

Voetballers boycotten Voetbal International vanwege racistische opmerkingen