in ,

Geannuleerde vakanties worden niet gedekt door verzekering

Het lijkt erop dat reizigers die hun zomervakantie moesten annuleren voor als er een tweede golf van coronavirus zou uitbreken, kunnen nou hun verzekering mogelijk niet terugvorderen.

Volgens een onderzoek van financiële onderzoekers MoneyView hebben verschillende bedrijven hun beleid gewijzigd om reizen naar landen die in de zomer weer in ‘lockdown’ kunnen, uit te sluiten.
Vakanties die tijdens de sluitingsperiode in het voorjaar zijn geannuleerd, werden door meeste verzekeraars gedekt als ze waren geboekt voordat de beperkingen van kracht waren.

Consumenten kunnen nog steeds compensatie claimen als hun vakantie wordt geannuleerd door hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau, hetzij in de vorm van een terugbetaling of een voucher. De Europese Unie heeft gezegd dat luchtvaartmaatschappijen klanten volledig moeten terugbetalen als ze niet kunnen vliegen, ondanks dat landen, waaronder Nederland, erop staan dat vouchers voldoende zijn.

Mensen die niet kunnen reizen omdat ze positief testen op coronavirus kunnen in aanmerking komen voor compensatie, maar degenen die bij aankomst in quarantaine moeten gaan, komen waarschijnlijk niet in aanmerking.

Reizigers wordt aangeraden het officiële advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen voordat ze vertrekken. Op dit moment heeft Nederland alle landen ingesteld op ‘code oranje’, wat betekent dat alleen essentiële reizen mogelijk zijn.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Femke Halsema onder vuur na demonstratie op de Dam in Amsterdam

De burgemeester van Amerikaans hoofdstad veroordeelt reactie van politie op demonstranten