in

Gasontploffing vernietigt flatgebouw in Den Haag

Reddingswerkers hebben na enkele uren op zondagavond een man te bevrijd die vastzat onder een flatgebouw na een gasexplosie in Den Haag, waarbij negen gewonden vielen.

Negen mensen raakten gewond bij de ontploffing in de Jan van der Heijdenstraat rond 16 uur. Omroep West zei dat een 28-jarige man genaamd Sherwien vastzat onder het puin in de kelder van het gebouw waar hij woonde met zijn ouders, die ook gewond waren geraakt.

Zeven van de negen mensen die werden geëvacueerd uit de drie flats werden in het ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen.

Volgens de brandweer was een gasexplosie de oorzaak. De toevoer naar de straat werd ook meteen afgesloten. Tientallen andere mensen werden geëvacueerd uit naburige panden omdat de explosie andere gebouwen liet instorten.

Burgemeester van de stad, Pauline Krikke, bezocht het tafereel op zondagavond en beschreef het incident als “vreselijk voor degenen die er direct bij betrokken waren.” Hotelaccommodatie is geregeld voor de bewoners van ongeveer 20 huizen die onveilig zijn verklaard.

Vanuit Alphen aan den Rijn en Beusichem in Gelderland werden specialistische ondersteuningsteams ingeschakeld om te helpen bij de reddingsoperatie.

Omroep West meldde dat de 28-jarige man vastzat in de kelder van het huis waar hij woonde met zijn ouders, die ook gewond waren geraakt. Hij was bewust en in staat om met reddingsteams te communiceren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wat doet Nederland met van spionage verdacht Huawei?

PVV wordt het hardst getroffen door ban van donaties buiten de EU