in

FvD leider Thierry Baudet onder vuur na antisemitische berichten in WhatsApp groepen

Partijleider, Thierry Baudet kwam afgelopen weekend onder druk van senior collega’s om een steviger standpunt in te nemen over de kwestie, nadat screenshots van antisemitische berichten in app-groepen van Jong FvD (JFvD) werden gepubliceerd in de Amsterdamse krant, Het Parool.

De FvD zei dat een niet nader gespecificeerd aantal JFvD-ambtsdragers uit hun taken is ontheven. Men denkt dat het een 23-jarige student politieke communicatie is die werd geciteerd en zei, “Joden hebben internationale pedofiele netwerken en leiden grote aantallen vrouwen naar pornografie”. In een andere boodschap drukte hij de mening uit dat het nationaal-socialisme de beste economische formule ooit had.

Baudet kondigde een intern onderzoek aan onder leiding van FvD-senator Paul Cliteur en Wybren van Haga, een onafhankelijk parlementslid die vorige maand bij de partij kwam en op de lijst van kandidaten staat voor de algemene verkiezingen van volgend jaar. Maar deze aanpak werd bekritiseerd als ‘een beetje te laat’, door senator en Amsterdams gemeenteraadslid Annabel Nanninga, die opriep tot een ‘totale ontruiming’ van de JFvD-organisatie. 

FvD-Europarlementariër Rob Roos zei dat de JFvD-fractie moet worden ontbonden en opnieuw bijeengeroepen ‘zoals de Zweedse democraten deden’, verwijzend naar de Zweedse rechtse nationalistische partij, die haar jeugdafdeling in 2015 afsneed en hervormde vanwege beschuldigingen van banden met de fascistische Noordse Jeugd beweging.

De problemen van de FvD komen samen met een moment dat de partij een scherpe duik heeft genomen in zijn positie in de peilingen, aangezien ze veel kiezers zijn kwijtgeraakt door de steun van Baudet voor anti-lockdown-activisten en coronavirus-samenzweringsgroepen zoals Viruswaarheid.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minder files dankzij coronapandemie

Zwangere vrouwen worden gediscrimineerd op de werkvloer