in ,

Fraude met betrekking tot coronavirus-subsidies worden onderzocht

Regeringsfunctionarissen zijn begonnen met het terugvorderen van coronavirus subsidies die ten onrechte aan meerdere bedrijven zijn betaald, volgens een bericht van de omroeporganisatie NOS op zaterdag.

“De RVO, de overheid die belast is met het beheer van de verschillende regelingen, heeft niet gezegd hoeveel bedrijven er betrokken zijn of in welke sectoren zij actief waren.” aldus de NOS.

Afgelopen woensdag hadden 191 duizend bedrijven hulp aangevraagd in het kader van de TOG-regeling, een eenmalige betaling van vierduizend euro, bedoeld om kleine bedrijven te helpen hun vaste kosten te betalen. Van die aanvragen zijn er 181 duizend goedgekeurd met een totale uitbetaling van 724 miljoen euro.

Het TOG programma wordt met nog eens drie maanden verlengd, met een maximale uitbetaling van 20 duizend euro. Later zal worden gecontroleerd of de betaling terecht is geweest.

Volgens de financiële inlichtingeneenheid van de regering, FIU, worden momenteel 34 ‘verdachte transacties’ met zowel TOG’s als de TOZO-regeling voor freelancers onderzocht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NS heeft overheidssteun nodig om te overleven

Booking.com vraagt geen overheidssubsidies meer aan