in

Franse studenten protesteren opnieuw tegen onderwijssysteem

De protesten lijken niet op te houden in Frankrijk en iedere dag komen er meer en meer demonstranten bij. Een ding kunnen we vaststellen, de Fransen zijn niet gelukkig.

Dinsdag was de beurt aan middelbare schoolstudenten die opnieuw de straten op gingen om te protesteren tegen het onderwijsbeleid van de Franse president Emmanuel Macron.

Georganiseerd door studentenvakbonden verzamelden honderden studenten zich langs Descartes Street en liepen naar het Plein van de republiek om anti-Macron-leuzen te reciteren.

Dit is niet de eerste keer dat studenten in Frankrijk protesteren tegen het onderwijsbeleid in Frankrijk. Op 5 en 6 december waren er ook demonstraties waarbij 700 studenten zijn gearresteerd.

Om solidariteit te tonen aan de studenten die 2 weken geleden protesteerden en door de politie op hun knieën werden gebracht en hun handen werden vastgebonden, protesteerden de studenten in dezelfde houding.

De middelbare scholieren organiseren al ongeveer twee weken protesten in verschillende steden in het land.

Tijdens de protesten van “Black Tuesday” vorige week waren zo’n 450 middelbare scholen in heel Frankrijk geheel of gedeeltelijk gesloten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Belgische Premier neemt ontslag

Herdenking voor doodgeschoten leerlinge (16) Rotterdam