in

Franse moslims : Macron verdeelt de samenleving

Te midden van de spanningen tussen de regering en Franse moslims, heeft Macron op maandag een foto gepost op Twitter met de tekst “We are one” (Wij zijn één), die Yasser Louati, hoofd van de ‘Justice and Liberties For All Committee’, een “grap” heeft genoemd, en de president beschuldigde van “uitsluiting van Moslimburgers”.

“Hoe zijn we van, Frankrijk die wordt geëerd in de moslimgemeenschap, vanwege zijn weigering om samen met Amerika, Irak te vernietigen in 2003, gegaan naar een Frankrijk dat vandaag wordt geboycot onder Emmanuel Macron?” vraagt Louati zich af in een interview met Anadolu Agency. ook voegt hij toe dat Macron geen benul heeft van het buitenlands beleid.

“Zijn arrogantie heeft niet alleen de Franse bevolking verdeeld, maar ook in een crisis gebracht”, aldus de mensenrechtenactivist.

Farid Hafez, een politicoloog en docent aan de Universiteit van Salzburg in Oostenrijk, beschreef Macrons zet als “de manifestatie van discriminatie op grond van de wet”.

“Macron volgt zijn strategie om een Franse moslimidentiteit te creëren die in de eerste plaats onzichtbaar en in de tweede plaats politiek onschadelijk is, zonder de status quo van het discriminerende beleid van Frankrijk ten opzichte van de moslimbevolking in twijfel te trekken”, aldus Hafez.

Op 2 oktober kondigde Macron een controversieel plan aan, om ‘islamitisch separatisme’ in Frankrijk aan te pakken, zoals hij het noemt, waarbij hij beweert dat het geloof van de islam over de hele wereld in ‘crisis’ verkeert en belooft ‘de islam in Frankrijk te bevrijden van buitenlandse invloeden’.

Vorige week verdedigde hij godslasterlijke cartoons van de profeet Mohammed en zei dat Frankrijk “onze cartoons niet zou opgeven” en volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn tot dusver dit jaar minstens 73 moskeeën, privéscholen en werkplekken gesloten in Frankrijk, een land met de grootste moslimgemeenschap in West-Europa, met ongeveer 5 miljoen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meerderheid Eerste Kamer stem voor coronawet

Heineken kan niks tegen Coronacrisis : Honderden banen geschrapt op hoofdkantoor