in ,

Franse artsen melden de eerste baby geboren met COVID-19

Het artikel, dat op 14 juli in het tijdschrift ‘Nature Communications’ is gepubliceerd, beschrijft de bevalling van een 23-jarige moeder die tijdens het laatste trimester van haar zwangerschap met COVID-19 was besmet. Een groep van acht onderzoekers presenteerde de bevindingen terwijl het virus zich op de derde dag van het leven van het kind ontvouwde.

De moeder was 8 maart opgenomen in het ziekenhuis. Zij was destijds 3/4 maanden zwanger en vertoonde vlak voor de bevalling symptomen van COVID-19, met name een ernstige hoest en koorts van 38,6 graden.

Het kind is geboren door middel van een C-sectie en vertoonde vlak na de geboorte symptomen van het virus, zoals ernstige stijfheid, schade aan de witte stof in de hersenen en extreme prikkelbaarheid.

Zowel het kind als de moeder zijn hersteld. De baby was hersteld binnen drie weken, terwijl de moeder zes dagen na de bevalling in goede staat is ontslagen uit het ziekenhuis.

Het artikel stelt dat het vooralsnog onduidelijk is hoe de infectie van de moeder op de foetus is overgedragen, maar wees op een route via de navelstreng. Het is de eerste vondst in zijn soort die aan de medische gemeenschap wordt gepresenteerd.

In het artikel staat, “De overdracht wordt bevestigd door uitgebreid virologisch en pathologisch onderzoek”, waarin staat dat SARS-CoV-2 maternale viremie of een virus in het bloed, placenta-infectie en neonatale viremie veroorzaakt na placenta-infectie.

Vóór deze zaak zeiden artsen dat het virus wordt overgedragen via druppeltjes die in de lucht, van de ene mens op de andere, en dat andere routes naar infectie alleen zijn verondersteld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwegein ontvriend Poolse zusterstad voor creëren van ‘homovrije zone’

Werkloosheid in Nederland blijft flink stijgen