in

Frankrijk zet 100 duizend veiligheidstroepen in

Frankrijk heeft dinsdag 100 duizend politie- en militairentroepen ingezet om controle te houden over het geplande ‘lockdown’ in Frankrijk vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Franse president Macron heeft gisterenavond in een toespraak gezegd dat het coronavirus een oorlog is en dat er strenge maatregelen zullen worden genomen. Wie in Frankrijk naar buiten wil heeft een speciaal formulier nodig. Christophe Castaner, minister van Binnenlandse Zaken in Frankrijk zei dat degenen die de nieuwe regels niet respecteren, een boete zullen krijgen van 135 euro.

Deze drastische besluit is genomen omdat het coronavirus al verder is verspreid in Frankrijk, “Wij zijn in een gezondheidsoorlog en de vijand is hier.” aldus macron tijdens zijn toespraak gisterenavond. “De epidemie is een nieuwe werkelijkheid geworden die een enorme bedreiging vormt.”

Eind maandag meldde Frankrijk 6.633 infecties en 148 doden, een toename van 21 doden en 1.210 nieuwe gevallen van het virus dat bekend staat als COVID-19.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen Koningsdag in Maastricht

Komt er ook een lockdown in Nederland?