in

Frankrijk wil Moslimkinderen in het land registreren met ID-nummers

Op 29 mei 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog, kregen alle Joden die in het door de nazi’s bezette Parijs woonden de opdracht om op de linkerbovenkant van hun jassen identificerende insignes te dragen.

Op 29 mei 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog, kregen alle Joden die in het door de nazi’s bezette Parijs woonden de opdracht om op de linkerbovenkant van hun jassen identificerende insignes te dragen.

Het bevel kwam van Joseph Goebbels, de beruchte propagandaminister van Adolf Hitler.

Het idee hierachter was om degenen gemakkelijk te identificeren die zouden worden vastgehouden en vervolgens naar concentratie- en vernietigingskampen te worden getransporteerd, in het kader van een overkoepelend plan van de nazi’s om zich te ontdoen van alle Joden op het continent.

“Zij [Joden] zijn niet langer mensen maar beesten”, schreef Goebbels in een notitieboekje dat werd gezien als zijn dagboek, teruggevonden na de oorlog, eraan toevoegend dat ze “nu naar het oosten worden geëvacueerd.”

En nou komen we weer terug naar 2020. Tientallen jaren nadat we als mensen “Nooit meer!” hebben beloofd, en waar de  regering van Macron een nieuwe wet probeert aan te nemen die strikte beperkingen op thuisscholing zal introduceren en naar verluidt ID-nummers zal geven aan moslimkinderen om een ​​beter controlesysteem op te zetten tegen het gevaar van radicalisering.

Macron heeft plannen opgesteld om wat hij ‘islamistisch separatisme’ noemde in meer achtergestelde buurten aan te pakken, daarbij verwijzend naar beweringen dat kinderen uit sommige moslimgezinnen van school worden gehaald en dat sport- en culturele groepen worden gebruikt om jongeren te indoctrineren.

Macrons reactie op een reeks terreuraanslagen die Frankrijk de afgelopen maanden op zijn kop zette, waaronder de brute moord op een leraar en een dodelijke aanval in een kerk, was niet alleen gericht op degenen die verantwoordelijk waren voor de wreedheden, maar op moslims in het algemeen.

Geconfronteerd met een terugslag in de moslimwereld nadat hij de islam een ​​religie “in crisis” had genoemd, is Macron fel bekritiseerd door sommige leiders en veel burgers van landen met een moslimmeerderheid.

Protesten vonden plaats nadat de beruchte profeet Mohammed-cartoons op regeringsgebouwen waren geprojecteerd in de naam van “vrijheid van meningsuiting” nadat leraar Samuel Paty was vermoord door een extremist.

Er wordt een wetsvoorstel opgesteld dat een misdaad zal maken om ambtenaren op religieuze gronden te intimideren, waaronder elke reactie op cartoons die beledigend zijn voor moslims.

De voorgestelde wetgeving zou het leven van moslims in Frankrijk nog moeilijker kunnen maken dan het al is, met een benadering die redelijkerwijs als “fascistisch” kan worden bestempeld, aangezien elke praktiserende moslim op de radar zou worden gehouden.

Het wetsvoorstel dat is opgesteld door minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, en minister van Justitie, Eric Dupond-Moretti, zou naar verluidt worden gebruikt om ervoor te zorgen dat moslimkinderen naar school gaan.

“We moeten onze kinderen redden uit de klauwen van de islamisten”, aldus Darmanin vorige week.

Moslims in Europa zijn altijd bedreigd door extreemrechtse, blanke supremacistische en xenofobe groepen, die er geen enkele moeite mee hebben hen te zien verdwijnen.

Islamofobie en anti-moslimhaat hebben nieuwe hoogten bereikt sinds de aanslagen van 11 september, die zijn gebruikt als een knuppel om moslims tot zondebok te maken voor alle polarisatie over de hele wereld, net zoals de nazi-ideologie in de jaren dertig joden bestempelde als de grondoorzaak van alle wereldproblemen.

Onder het huidige klimaat vraagt men zich af of moslimkinderen in Frankrijk ooit gevraagd zullen worden om een badge met een rode halve maan op hun jassen en mouwen te dragen.

Maar de huidige plannen zouden hen dwingen een uniek ID-nummer te hebben, wat in de ogen van staatsinstellingen zou betekenen dat ze potentiële terroristen zijn, in feite leden van een zwarte lijst die nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

De wetsvoorstel zal op 9 december voor het Franse kabinet worden gepresenteerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Virus veroorzaakt bijna 160 miljard dollar aan verlies in luchtvaartsector

De mondkapjesplicht is niet van toepassing op kerken