in

Frankrijk verplicht mondmaskers op werkvloer vanaf 1 september

Het dragen van een masker is verplicht in alle besloten en gedeelde ruimtes, inclusief open werkplekken, maar niet op privékantoren. De werkgever moet er zelf voor zorgen dat al zijn of haar werknemers een mondmasker krijgt.

Door de piek in coronabesmettingen in het weekend heeft de Franse Hoge Raad voor Volksgezondheid het dragen van maskers op het werk aanbevolen. Borne is vastbesloten om te voorkomen dat het land zich onderwerpt aan een nieuwe volledige lockdown, en moedigt zelfs bedrijven aan om telewerken te promoten waar dat mogelijk is, “We moeten koste wat het kost nieuwe opsluiting vermijden. Iedereen moet zijn uiterste best doen om verspreiding van de epidemie te voorkomen.” schrijft Borne op haar Twitter pagina.

De minister vertelt in een interview met, Le Journal du Dimanche, dat maskers worden aanbevolen voor “vergaderruimten waar geen natuurlijke ventilatie- en circulatieruimten zijn.”

In totaal zijn er 1.103 nieuwe infectieclusters ontstaan ​​sinds het einde van de lockdown op 11 mei. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is een kwart daarvan te herleiden tot werkplekken.

Ook de terugkeer naar school is een punt van grote zorg in Frankrijk, aangezien studenten de lessen hervatten vanaf 1 september. Franse vakbonden denken dat de huidige gezondheidsprotocollen niet voldoende zijn om de heropening te rechtvaardigen. De minister van Onderwijs zal op 26 augustus een persconferentie houden. Leraren en ouders zijn echter bezorgd dat er nieuwe maatregelen zullen worden genomen zonder voldoende tijd om ze door te voeren.

Een groep van 20 professoren en artsen schreef een redactioneel artikel in, La Liberation Sunday, waarin werd gevraagd om het dragen van maskers in alle afgesloten ruimtes, met name klaslokalen, te verplichten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De verlaging van de vennootschapsbelasting kan worden uitgesteld

Rutte : Werk vanuit huis, maar scholen gaan weer open