in

Frankrijk verlengt lockdown: Alle horeca gelegenheden dicht tot half juli

President Emmanuel Macron heeft tijdens zijn toespraak gisterenavond bekend gemaakt dat de lockdown in Frankrijk is verlengd tot 11 mei. Macron gelooft dat dit de enige manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te werken. Ook heeft hij alle Fransen opgeroepen om de regels te respecteren en vraagt hij ouderen en de meest kwetsbare mensen om langer binnen te blijven.

Kinderdagverblijven, scholen en middelbare scholen worden vanaf 11 mei weer langzaam heropend, maar lessen van het hoger onderwijs zullen pas in de zomer weer worden hervat. Horeca heeft het nog even moeilijk want alle openbare gelegenheden, bars, cafés, restaurants, bioscopen en theaters zullen zeker tot half juli gesloten blijven. Ook zijn alle festivals die tot die tijd zijn gepland afgelast.

Wel heeft de Franse president extra maatregelen aangekondigd om bedrijven en werknemers die ernstig te lijden hebben van de lockdown, zoals hotels, horeca eigenaren en mensen in de toerisme en cultuur sector, te steunen. Ook wordt er gewerkt aan een hulpplan voor de armere gezinnen en de studenten die het moeilijk hebben tijdens de lockdown.

Macron gaf tijdens zijn toespraak toe dat Frankrijk niet was voorbereid op de gevolgen van de corona-uitbraak. Ziekenhuizen en zorginstellingen, in het bijzonder in de regio rond Parijs en in het noordoosten van het land, hebben het erg zwaar getroffen, “We zijn nog ver weg van collectieve immuniteit. Dit is alleen mogelijk als er een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden.”

In Frankrijk zijn de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen wat strenger dan in Nederland. Zo mag je in Frankrijk alleen de deur uit als het echt moet. Als je een hond hebt, mag je die uitlaten maar dat mag alleen een uur per dag en in een straal van 1 kilometer rond eigen woning.

“De epidemie begint te vertragen. We boeken resultaat. Elke dag gaan we vooruit, dankzij jullie inspanningen.” aldus Macron die zijn landgenoten bedankte die zich netjes aan de regels houden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verplichte inburgering voor Turkse nieuwkomers

Trump stopt met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)