in

Frankrijk treedt in de 2e nationale lockdown

Premier Jean Castex heeft donderdagmiddag details over de nieuwe opsluiting bekend gemaakt, “Er is geen andere oplossing”, zei Castex.

Alleen essentiële bedrijven mogen open blijven, waaronder supermarkten en kleinere voedingswinkels, ziekenhuizen en medische instellingen, benzinestations en tabakswinkels.

Alle niet-essentiële bedrijven zullen sluiten tot 1 december. Restaurants, cafés en bars, waarvan wordt gedacht dat ze een van de belangrijkste verspreiders van het virus zijn, blijven gesloten.

Scholen, van kleuterschool tot universiteit, gaan maandag na de Allerheiligen vakantie van dit weekend weer open, met afstandsonderwijs alleen op scholen die dat wensen.

Het huis verlaten mag slechts een uur en binnen een kilometer van iemands woonplaats en ook alleen om beperkte redenen zoals, reizen naar je werk, om medische redenen, om een kwetsbaar persoon of kind te bezoeken, een huisdier uit te laten of voor lichaamsbeweging.

Alle burgers moeten opnieuw een ingevuld formulier bij zich hebben met naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats, en datum en uur van uitje. Bij overtreding wordt een boete van 135 euro opgelegd.

Het nieuwe formulier, zowel digitaal als papier, is sinds donderdag beschikbaar op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken om te downloaden. Elke keer dat je het huis verlaat, moet een nieuw formulier worden ingevuld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Oud president Frankrijk Francois Hollande : Terroristen geen Moslims

Spanjaarden gaan massaal de straat op tegen avondklok