in

Frankrijk registreert eerste geval van gemuteerde coronavirus

Frankrijk ontdekte zaterdag het eerste geval van een gemuteerde en dodelijkere versie van het coronavirus bij een Fransman die is teruggekeerd uit het Verenigd Koninkrijk.

Het Franse ministerie van Volksgezondheid bevestigt het eerste geval van de VOC 202012/01-variant van de COVID-19.

De Fransman, een inwoner van het Verenigd Koninkrijk, was op 19 december uit Londen aangekomen, uren voordat premier Boris Johnson lockdown-maatregelen aankondigde, nadat er een nieuwe variant in het zuidoosten van Engeland was ontdekt, en resulteerde in een snelle sluiting van de grenzen door EU-landen. Het virus werd vrijdag geïdentificeerd in de stad Tours, waar de patiënt momenteel geïsoleerd is en geen symptomen vertoont, zei het ministerie in een verklaring.

De gezondheidsautoriteiten voeren momenteel een “contactopsporing” uit van de gezondheidswerkers die de patiënt hebben behandeld, en van zijn familieleden of anderen met wie hij mogelijk in contact is geweest.

Het ministerie heeft laten weten dat Frankrijk een systeem heeft opgezet voor het detecteren en volgen van gevallen van de nieuwe variant voor het sequencen van positieve PCR-testresultaten voor een persoon die terugkeert uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika, waar momenteel een andere variant van SARS-CoV-2 actief circuleert.

Volgens de laatste cijfers werden in de afgelopen 24 uur meer dan 20 duizend nieuwe gevallen en 159 sterfgevallen bevestigd, aan gevolgen van het coronavirus. In totaal worden momenteel 24.392 coronapatiënten in het ziekenhuis behandeld.

Ondertussen kwamen de eerste doses van het Pfizer / BionNTech-vaccin zaterdag aan voor de vaccinaties die gepland staat om te beginnen vanaf 27 december.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

EU-lidstaten starten zondag met vaccinatie

10-jarige jongen rijdt door Rotterdam