in

Frankrijk overweegt openen van grenzen met Groot-Brittannië

Frankrijk denkt na over een eventuele heropening van zijn grens met Groot-Brittannië, na een korte sluiting vanwege bezorgdheid over een nieuwe variant van het coronavirus.

De Franse minister van Volksgezondheid, Jean-Baptiste Djebbari, zei maandag dat er vergaderingen gaande zijn voor een veilige heropening van de grens met Groot-Brittannië, die tijdens het weekend tijdelijk gesloten was.

“In de komende uren zullen we op Europees niveau een solide gezondheidsprotocol opzetten, zodat de stromen vanuit het Verenigd Koninkrijk kunnen worden hervat. Onze prioriteit, de Franse burgers en medeburgers te beschermen”, Tweet Djebbari.

In een interview met BFMTV zei Djebbari dat Franse burgers die momenteel in het Verenigd Koninkrijk vastzitten en die naar huis willen terugkeren, PCR-tests kunnen uitvoeren. “Reizigers die zich momenteel in het Verenigd Koninkrijk bevinden of degenen die betrokken zijn bij vrachtvervoer, kunnen de juiste centra vinden, de juiste tests uitvoeren en snel de capaciteit krijgen om terug te komen naar Frankrijk.”

Frankrijk heeft 48 uur lang alle verkeer opgeschort, het vrachtverkeer is hierdoor ernstig is verstoord, waardoor de levering van vers voedsel aan het Verenigd Koninkrijk tijdens de kerstfestiviteiten kan worden aangetast.

Verenigingen van vrachtwagenchauffeurs, evenals voedsel- en drankvoorraden uit beide landen, hebben de autoriteiten opgeroepen om vrachtverkeer vrij te stellen van het verbod en de hervatting van het verkeer naar het Verenigd Koninkrijk toe te staan, aangezien duizenden vrachtwagens aan de Kanaaltunnel tussen Dover en Calais zijn gestrand.

Nationale federatie van wegtransport in Frankrijk (FNTR) zei dat ze zeer bezorgd zijn over de situatie van Franse chauffeurs die aan de overkant van het Kanaal zijn gestrand.

“Ze zitten vast in vrachtwagenparkings zonder toiletten, het wordt een catastrofe. Geen enkele chauffeur wil nu leveren aan het Verenigd Koninkrijk,” aldus Vanessa Ibarlucea, woordvoerster van de FNTR.

Ian Wright, CEO van Voedsel en Drinken Federatie in Verenigd Koninkrijk schrijft op Twitter dat de opschorting het potentieel heeft om de levering van vers kerstvoedsel en de export van voedsel en drank in het land ernstig te verstoren.

“Groot-Brittannië moet de Franse regering zeer dringend overtuigen om begeleide vracht vrij te stellen van het verbod.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De huizenprijsstijging zet voort in november

Bloedbeeld coronapatiënt voorspelt of ziekte ernstig gaat verlopen of niet