in

Frankrijk: Meer dan 100 aanhoudingen in protesten tegen brandstofprijzen

De Franse politie hield zaterdag ten minste honderd mensen vast in protest tegen stijgende brandstofprijzen in het land, volgens beveiligingsbronnen.

De protesten werden gewelddadig wanneer de veiligheidstroepen traangas gebruikten om de “gele vesten” in de belangrijkste punten van Parijs te verspreiden, vooral op de Champs-Elysées. De demonstranten zijn vernoemd naar de goed zichtbare jassen die ze aanhadden tijdens de landelijke protesten.

Tot nu toe zijn minstens twee mensen gedood, meer dan 750 mensen, waaronder 136 bewakers gewond geraakt en 693 mensen zijn vastgehouden tijdens demonstraties van een week.

Meer dan duizend betogers verzamelden zich ook voor het Elysee-paleis en riepen president Emmanuel Macron op om af te treden.

De Franse president sloeg echter de gewelddadige demonstranten neer en zei op Twitter: “Schande voor degenen die burgers, journalisten en politici hebben aangevallen”

Hij zei dat er geen plaats is voor geweld in Frankrijk.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner, hebben ongeveer 106 duizen mensen deelgenomen aan ongeveer 1600 demonstraties in het hele land.

Demonstraties over het hervormingsbeleid van de regering zijn recentelijk in het hele land toegenomen.

Miljoenen mensen hadden ook deelgenomen aan de nationale demonstraties in mei en juni.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moeder ontdekt illegaal vuurwerk en geeft zoon aan

Trump: ” Alle migranten aan de grens zullen in Mexico blijven”