in

Frankrijk komt met een anti-discriminatie platform

Een nieuwe online interface van de regering die vrijdag is geactiveerd, stelt slachtoffers van discriminatie, racisme en seksisme in staat om te vechten en gerechtigheid te zoeken in Frankrijk.

De website antidiscriminiations.fr en de telefoonlijn 3928, zijn gelanceerd door Elisabeth Moreno, minister-afgevaardigde bij de premier die belast is met gelijkheid, diversiteit en gelijke kansen. Ze is ook het enige lid van kleur in de regering.

Het initiatief vloeit voort uit de aankondiging van president Emmanuel Macron afgelopen december, voor een online enquête waar aanklagers klachten over discriminatie van de politie kunnen indienen, en kunnen registreren waarom en op welke manieren ze bevooroordeeld waren.

Na een incident van politiegeweld tegen een producent van ‘urban’ muziek, typeerde Macron de “ondraaglijke” raciale profilering door wetshandhavers.

Macron benoemde afgelopen vrijdag de politie of raciale onrechtvaardigheid niet, maar zei wel, “elke vorm van discriminatie is een vernedering, een geweld”.

Hij zei dat het platform slachtoffers in staat zal stellen om verschillende situaties van discriminatie te signaleren, of het nu gaat om het vinden van een baan of een promotie, toegang tot huisvesting, service of controle en controle of toezicht door de overheid.

Er zijn 25 parameters waarmee mensen een discriminatiezaak kunnen indienen.

Volgens de gegevens van 2019 van de verdediger van de rechten, een onafhankelijke administratieve autoriteit, werd de hoogste vorm met meer dan 24 procent geregistreerd op basis van nationaliteit. Discriminatie op basis van handicap was tweede met 22 procent, geslacht was 12 procent, gezondheid met 10 procent en leeftijd was 5 procent.

Via het platform kunnen slachtoffers in contact komen met ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in de strijd tegen discriminatie, die hen zullen begeleiden bij bemiddeling en het vergemakkelijken van stappen om administratief of legaal te vervolgen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kabinet zet 200 miljoen euro opzij voor een Sociaal Ondersteuningspakket

Nieuwe tapes van PVV-Kamerlid Dion Graus : Geen factuur maar seks met zijn vrouw