in

Frankrijk gaat beter om met COVID19 dan grootste deel van Europa

De beperkingen en preventieve maatregelen die zijn opgelegd in Frankrijk zijn erin geslaagd de coronapandemie onder controle te krijgen, zelfs nu de aangrenzende Europese landen worstelen met een virulente tweede golf, zegt premier, Jean Castex, donderdag.

Een dag na een bijeenkomst van de gezondheidsraad hield Castex, samen met minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, en anderen, een persconferentie om een update te geven over de huidige situatie.

Met termen als “stabiel” en “kwetsbaar” om de algemene gezondheidssituatie, dagelijkse infecties, positieve testresultaten en ziekenhuisopnames te beschrijven, zei Castex “we hebben geen nieuwe golf van omvang gezien”.

“Onze incidentie is zeker hoog, maar is nog steeds veel lager dan in oktober”, voegde hij toe, erop wijzend dat de huidige situatie een nieuwe opsluiting niet rechtvaardigt, die alleen als laatste redmiddel kan worden beschouwd.

Volgens de laatste cijfers van de gezondheidsautoriteiten waren er de afgelopen 24 uur 26.362 nieuwe gevallen en 357 doden.

“De situatie blijft zorgwekkend, maar verschilt niettemin van, die van veel van onze buren. Het sterftecijfer is een van de laagste in Europa”, aldus Castex, en hij voegde weer toe dat het virus sinds de afgelopen twee weken niet aanzienlijk is toegenomen, dankzij maatregelen zoals de avondklok en het sluiten van grenzen voor niet-EU reizigers.

“Als we kijken naar wat er elders gebeurt, hoeft Frankrijk zich niet te schamen”, benadrukte Castex, terwijl hij de Franse bevolking prees voor hun “grote waakzaamheid” sinds de kerstvakantie die het land in staat heeft gesteld de pandemische situatie onder controle te houden.

Discussies en debatten over de mogelijkheid van een derde opsluiting zijn de afgelopen dagen gaande. De regering van president Emmanuel Macron, heeft afgelopen week, strengere lockdown-maatregelen uitgesloten. In plaats daarvan is de avondklok en grenscontrole versterkt, en zijn de grenzen in Frankrijk gesloten voor niet-EU reizigers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Misbruik en onrecht : Stop onmiddellijk met adopties uit het buitenland

Verplicht hotelquarantaine in Groot-Brittannië