in

Frankrijk dringt bij Arabische landen aan te stoppen met boycot

“Deze oproepen tot boycots en aanvallen op ons land door een radicale minderheid zijn ongegrond en moeten onmiddellijk worden gestopt”, zei woordvoerster Agnes von der Muhll, van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, in een verklaring.

Eerder kondigden verschillende Arabische handelsgroepen hun boycot van Franse producten aan, als reactie op beledigende uitspraken tegen de islam vanuit het land, en over herpublicatie van karikaturen waarin de profeet Mohammed werd beledigd.

In de afgelopen weken viel de Franse president Emmanuel Macron de islam en de moslimgemeenschap aan, en beschuldigde moslims van “separatisme”. Hij beschreef de islam als een “religie die overal ter wereld in crisis verkeert”.

Dit viel samen met een provocerende actie van Charlie Hebdo, een linkse Frans tijdschrift dat berucht is vanwege het publiceren van anti-islamitische karikaturen, die wijdverspreide woede en verontwaardiging in de moslimwereld hebben getrokken.

Vorige maand publiceerde het tijdschrift karikaturen waarin de islam en de profeet Mohammed werden beledigd.

De karikaturen werden voor het eerst gepubliceerd in 2006 door de Deense krant Jylllands Posten, wat leidde tot een golf van protesten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe coronamaatregelen deze week onwaarschijnlijk

Extreemrechtse Franse leider eist verbod op hoofddoek en sluiting van moskeeën