in

Frankrijk bang van coronarellen zoals in Nederland

Frankrijk kan binnenkort opnieuw nieuwe coronamaatregelen en beperkingen aankondigen, aangezien besmettingen met het coronavirus gestaag blijven stijgen als gevolg van de circulatie van een gemuteerde variant die de huidige maatregelen ondoeltreffend heeft gemaakt, zegt de Franse minister van Volksgezondheid, donderdag.

Olivier Veran zei tijdens een persconferentie, dat er nieuwe varianten van het virus, met name de ‘Britse’ variant, actief circuleren in Frankrijk. Hij voegde toe dat de variant begin januari 3,2 procent van het totale aantal positieve gevallen uitmaakte, maar dat dit cijfer is gestegen tot ongeveer één op de 10 van alle coronagevallen.

“Vanaf 500 gevallen zijn we vandaag de dag bij meer dan 2000 gevallen per dag”, zei hij, eraan toevoegend dat varianten de verontrustende parameter zijn omdat ze “besmettelijker zijn”.

Veran stond erop dat er een vervroegd uitgaansverbod tussen 18 uur tot 06 uur een reëel effect, zou hebben maar niet sterk genoeg zou zijn om het terugdraaien van de variant te beperken. Door de geest van solidariteit en verantwoordelijkheid op te roepen die de Fransen het afgelopen jaar hebben getoond in het licht van de lockdowns en het psychologische effect op het land, drong hij er bij de natie op aan nog wat langer vol te houden.

Franse politici zijn, naar verluidt, op hun hoede voor een derde lockdown, wat een scenario is in de kaarten van de Macron-regering, omdat dit kan leiden tot burgerprotesten en ongehoorzaamheid zoals onlangs is gezien in Nederland.

Veran gaf geen details over een nieuwe lockdown, maar zei dat er in de komende dagen aankondigingen zouden worden gedaan. Hij zei dat hoewel Frankrijk niet in een epidemische golf zit, “het virus op een hoog niveau circuleert en elke week een beetje sneller circuleert”.

Dit zorgt voor spanningen bij ziekenhuizen, aangezien bijna 60 procent van de bezetting bestaat uit coronapatiënten.

Ziekenhuizen hebben ook “meer ernstige patiënten dan patiënten die herstellen”, zei hij.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Foutje : Inwoner van Lansingerland per ongeluk gevaccineerd

Islamofobe aanvallen sterk gestegen in 2020