in

Frankrijk arresteert 43 PKK supporters voor vandalisme

Minstens 43 supporters van de terroristische groep PKK zijn in Frankrijk gearresteerd nadat een protest gewelddadig werd, voor de Council of Europe gebouw op maandag.

De menigte, die waren verzameld om te protesteren tegen de detentieomstandigheden van de gevangene leider van de terreurgroep, Abdullah Ocalan, viel volgens de plaatselijke media de politie aan voor het gebouw in Straatsburg.

De demonstranten verwondden drie politieagenten door stenen te gooien en ramen en de deur van het gebouw in te slaan. Ook werd er een vuilniscontainer in brand te gestoken.

Ocalan werd in 1999 veroordeeld voor terrorisme en verraad en dient momenteel een levenslange gevangenisstraf uit in Turkije.

De PKK, die door Turkije, de Verenigde Staten en de EU een terroristische organisatie wordt genoemd, voerde meer dan 30 jaar lang een terreurcampagne tegen Turkije en was verantwoordelijk voor de dood van bijna 40 duizend mensen. De YPG / PYD is de Syrische tak van de PKK.

Daniel Holtgen, directeur communicatie bij de Raad van Europa, zei tegen verslaggevers, “Iedereen heeft recht op vreedzame demonstratie, maar geweld en vandalisme zijn onaanvaardbaar.”

Zware veiligheidsmaatregelen werden genomen op de Avenue de l’Europe, waar de demonstratie plaatsvond.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tienduizenden flessen wodka onderschept in Rotterdam, mogelijk van Kim Jong-un

Duitse burgers die zich bij Daesh aansluiten kunnen paspoort verliezen