in

Frankfurt evacueert duizenden mensen na vondst vliegtuigbom

Explosives experts defused a massive World War Two bomb after tens of thousands of people evacuated their homes in Frankfurt, Germany, September 3, 2017. REUTERS/Kai Pfaffenbach

De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt tijdens werkzaamheden. Rond de vindplek in stadsdeel Gallus wordt een veiligheidszone van zevenhonderd meter ingesteld. De brandweer roept inwoners op hun buren en kennissen op de hoogte stellen van de geplande evacuatie. Om te zorgen dat niemand achterblijft, gaat de politie na 20.00 uur het gebied controleren. Om 23.00 uur staat de ontmanteling van de bom gepland en rond 01.00 uur moet het helemaal onschadelijk zijn gemaakt.

De brandweer heeft omwonenden gevraagd om identiteitsbewijzen, medicijnen, warme kleding en voedsel mee te nemen. Ook moeten zij bij het verlaten van hun appartement ramen en deuren gesloten achterlaten, schrijft de Frankfurter Algemeine. Mensen die niet bij vrienden of familie kunnen verblijven kunnen zich melden bij een zorgcentrum in de stad.

BRON:AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Boom valt tijdens het rooien op fietser

Morgen kans op zware storm en natte sneeuw