in

Foutje : Inwoner van Lansingerland per ongeluk gevaccineerd

De gemeente Lansingerland heeft 60 duizend mensen opgeroepen om zich te laten testen voor het coronavirus en één van de inwoners, die een brief had ontvangen om haarzelf te laten testen, dacht dat ze werd opgeroepen voor een coronavaccinatie en meldde zich bij de vaccinatiehal op Rotterdam The Hague Airport, in plaats van bij de teststraat, waar ze eigenlijk werd verwacht.

De GGD bevestigd dat de mevrouw in kwestie, per ongeluk, is gevaccineerd. Zij is bij de aanmeldbalie niet goed gecontroleerd en omdat het computersysteem ook nog wat aan de trage kant was, heeft de baliemedewerker de vrouw doorgestuurd.

De fout werd, direct na de prik ontdekt en de vrouw is direct gecontroleerd door een arts. De GGD heeft inmiddels laten weten dat het goed gaat met de vrouw en dat ze binnenkort een tweede vaccin zal krijgen.

“Als de registratie zorgvuldiger was verlopen, had de vaccinatie niet kunnen plaatsvinden. Het laat zien hoe belangrijk het is dat alle stappen zorgvuldig genomen moeten worden”, aldus een geschrokken GGD.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De GGD negeerde privacy problemen van het IT-systeem

Frankrijk bang van coronarellen zoals in Nederland