in ,

Forum-leider Thierry Baudet onder vuur vanwege ‘Marokkanen’ tweet

Forum-leider, Thierry Baudet heeft voor flinke ophef gezorgd op Social Media, toen hij vrijdagavond een bericht deelde op zijn Twitter pagina, “Twee dierbare vriendinnen waren ernstig lastig gevallen door vier Marokkanen in de trein.”

Screenshot_20200203-111326_Chrome

Het kwam snel aan het licht dat Baudet’s verhaal heel anders in elkaar zou steken. De zogenaamde lastig vallende Marokkanen, waar Baudet over schreef, waren conducteurs in burgerkleding en de ‘lastig gevallen’ dames, waren passagiers die niet wilden meewerken met de cobtrole.

Ook de NS bevestigde dit. Een NS-woordvoerder liet weten dat de vrouwen niet wilden geloven dat het om NS-medewerkers ging. Zij konden zich gewoon legitimeren, maar weigerden te geloven dat het om een echte controle ging, “Daarom werd er een agent bijgeroepen, die al in de trein aanwezig was.”

Kamerleden halen hard uit naar Forum-leider Thierry Baudet vanwege zijn Marokkanen-tweet.
“Als er Marokkaans bloed door je aderen stroomt, ben je bij Thierry Baudet op voorhand een verdachte ondanks je Nederlandse hart.” aldus VVD-Kamerlid Zohair el Yassini.

Ook kwamen er reacties van D66 en ChristenUnie leden, die van mening zijn dat zo een bericht niet past in de Nederlandse samenleving.

“Je zult maar een Nederlander met een Marokkaanse opa zijn. Je werk doen. Vervoersbewijzen controleren. Beleefd blijven als twee vrouwen die niet willen laten zien. En dan van Baudet horen dat je helemaal geen Nederlander bent en vrouwen lastigvalt.” aldus D66-Kamerlid Paternotte.

Thierry Baudet heeft zijn valse beschuldiging niet van zijn Twitter pagina gehaald en is niet bereikbaar voor commentaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkse familie Aslan moet na 30 jaar Nederland uit

Bruiner worden is niet gezond