in ,

Forum en DENK in alle provincies op stembiljet

De partijen Forum voor Democratie en DENK mogen in elke provincie meedoen aan de Statenverkiezingen op 20 maart. Ze hebben overal genoeg ondersteuningsverklaringen gekregen.

In het hele land was er één partij die niet voldeed aan de voorwaarden. De Lokale Partijen Zuid-Holland (LPZH) kregen niet genoeg ondersteuningsverklaringen in kieskring Rotterdam. De partij mag in de rest van de provincie wel meedoen.

Alle twaalf provincies
Ook 50PLUS, de PVV, VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66, SP, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren doen in alle twaalf de provincies mee. De SGP staat in negen provincies op de stembiljetten. De partij ontbreekt in Noord-Holland, Groningen en Limburg.

In Noord-Brabant willen ChristenUnie en SGP met een gezamenlijke kandidatenlijst meedoen.

Code Oranje
De islamitische partij NIDA doet in Noord-Holland en Zuid-Holland mee aan de verkiezingen. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant kunnen de inwoners stemmen op de hervormingsbeweging Code Oranje. Inwoners van Gelderland, Flevoland en kieskring Dordrecht kunnen mogelijk stemmen op Jezus Leeft.

De provinciale verkiezingen hebben ook betekenis voor de landelijke politiek. De leden van de Provinciale Staten kiezen vervolgens de leden van de Eerste Kamer.

Dit is waarom Provinciale Statenverkiezingen zo belangrijk zijn

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam in trek, mede door brexit ruim 7000 banen erbij

Turkse vrouwen in België komen samen voor hulpactie Jemen