in

Flinke daling in nieuwe coronabesmettingen in Frankrijk

Frankrijk zag op vrijdag een aanzienlijke daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Ook is er een flinke daling in ziekenhuisopnames.

In totaal werden 23.794 nieuwe coronagevallen geregistreerd, vergeleken met 33.172 nieuwe gevallen op donderdag, is dat een daling van 9.378 besmettingen. Het aantal bevestigde gevallen sinds het begin van de administratie staat in Frankrijk momenteel op 1.922.504.

Ook het aantal ziekenhuisopnames daalde met 17.895 gerapporteerde patiënten, waarbij 2.882 van deze patiënten op de intensive care worden behandeld, een aantal dat de laatste dagen een dalende trend vertoont.

Vrijdag markeerde de tweede week van een landelijke lockdown in Frankrijk, en dalende cijfers zouden hoop kunnen geven dat de verspreiding van het virus aan het afnemen is.

Een hoopvolle statistiek die deze week wordt gerapporteerd, is de reproductiesnelheid, die volgens de autoriteiten voor het eerst sinds juli onder de 1, tot 0,93 is gedaald.

De reproductiesnelheid is de snelheid waarmee het virus van persoon op persoon wordt overgedragen, en deze ligt ideaal onder de 1.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw? : € 100,- boete en strafblad

Coronagevallen in Spanje nemen toe aan het einde van de dodelijke week