in

Files kosten 1,3 miljard euro: dit zijn de duurste trajecten

Het bedrijfsleven liep vorig jaar 1,3 miljard euro aan schade op door files en vertragingen. Sinds het uitbreken de economische crisis was de schade niet zo groot. De A4, tussen Burgerveen en het Prins Clausplein kostte het meeste geld: 23,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia, op verzoek van brancheorganisaties TLN en Evofenedex.

“Schokkende cijfers”, vindt voorzitter Arthur van Dijk, van Transport en Logistiek Nederland. De schade is dit jaar 3 procent hoger dan in 2016. En volgens de transportsector is het einde nog niet in zicht. Van Dijk wil dat het kabinet haast maakt met de aanpak van filegevoelige verkeerstrajecten.

Versneld knelpunten aanpakken
“Als we niets doen, loopt de schade nog veel verder op, gezien de verwachting dat files de komende jaren langer en talrijker worden. Het is nu zaak de aanpak van knelpunten te versnellen waar mogelijk”, aldus Van Dijk.

TLN en Evofenedex vertegenwoordigen bedrijven in de transportsector. Zij laten jaarlijks onderzoeken welke trajecten de meeste economische schade opleveren en hoeveel geld het bedrijfsleven misloopt als gevolg van files en vertragingen.

Vertraging productieproces
Die schade zit hem in vrachtwagens die stilstaan, of moeten omrijden. Daardoor komen ze later op hun bestemming aan, of kunnen ze minder goederen vervoeren op een dag. Dat is vervelend voor transportbedrijven, maar ook voor de klanten. “Door vertragingen liggen producten bijvoorbeeld te laat in de winkel of komen producten te laat aan in andere fabrieken, wat het productieproces vertraagt”, legt adjunct-directeur Joost Sitskoorn van Evofenedex uit.

Bron : RTL Z

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grote controle van pakketbezorgers, 150 agenten ingezet

“Stop onmenselijke situatie in China”