in

Federer nadert historische titel

Roger Federer bereikte donderdagavond de halve finales van de ATP Finals en die prestatie maakt zijn statistieken bij het eindejaarstoernooi er alleen maar fraaier op.

De 37-jarige Zwitser begon afgelopen zondag aan zijn zestiende ATP Finals. Een keertje vloog Federer er in de groepsfase uit. De overige vijftien keer stond hij minimaal in de halve eindstrijd.

Van die vijftien keer dat Federer de laatste vier haalde, deed hij dat veertien keer als groepswinnaar. De 20-voudig grandslamwinnaar zegevierde in zijn laatste groepsduel met 6-4 en 6-3 over Kevin Anderson.

Tegen de lange Zuid-Afrikaan gebruikte hij veelvuldig zijn slice backhand. Daar kon Anderson slecht mee omgaan. „Ik was ook klaar voor zijn harde service. Alles werkte goed. Ik denk dat Kevin niet zijn beste wedstrijd speelde, maar ik liet hem ook niet in zijn spel komen”, aldus de Zwitser.

Federer heeft nu nog twee zeges nodig voor een wel heel speciale titel. Mocht hij toeslaan in de Londense O2 Arena, dan heeft hij 100 titels in zijn bezit. Allen Jimmy Connors heeft er meer: 109.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politiegeweld vanaf nu beoordeeld door één rechtbank

Koude nacht veroorzaakt mist en gladde wegen