in

Farid Azarkan vreest voor de toekomst van DENK

DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan was te gast bij Jinek en heeft daar gesproken over de huidige situatie binnen zijn partij. Hij is van mening dat er maar één oplossing is om de ‘ramkoers’ waar zijn partij naartoe lijkt te gaan tegen te houden, het bestuur moet opstappen.

Er is volgens Azarkan een hoogoplopend conflict, “Vervolgens valt die partij in stukken uiteen. En ik wil dat echt voorkomen.”

Tunahan Kuzu, één van de oprichters van partij DENK heeft enkele weken geleden zijn functie als fractievoorzitter neergelegd, met als reden ‘geen energie meer’ te hebben en de impact op zijn persoonlijke leven.

het duurde niet lang of er kwam een verhaal van een buitenechtelijke affaire met een medewerker binnen het partij en een beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag uit 2018. Er werd gezegd dat dit de echte reden was voor het opstappen van Kuzu. Het leek erop dat er al langer een machtsstrijd binnen DENK tussen de twee mannen die de partij in 2014 oprichtten: Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk.

Zo zou Öztürk deze affaire hebben gebruikt om Kuzu onder druk te zetten om zijn functie neer te leggen. Kuzu besloot uiteindelijk te reageren via zijn Facebook pagina en beschuldigde Öztürk van ‘broedermoord’ en ‘chantage’. Hij noemde deze hele situatie rondom zijn vertrek, ‘politiek lynchen’ en liet weten dat hij zichzelf zal verdedigen tijdens de ledenvergadering van 6 juni waar partijleden zelf hun keuze zullen maken, volgens Kuzu.

Nou was Farid Azarkan te gast bij Jinek en heeft hij uitgebreid gesproken over deze hele ‘grensoverschrijdend’ gedrag uit 2018. Volgens Azarkan is er in 2018 gesproken over de affaire en heeft Kuzu destijds zijn taken neergelegd, ‘hij zijn gedrag zou veranderen’. Azarkan was onder de indruk dat alles hiermee klaar was.

Maar blijkbaar was dat niet helemaal waar. We zijn inmiddels twee jaar verder en kunnen nog steeds niet vooruit volgens de nieuwe fractievoorzitter, “Ik zie een partij die dermate in de problemen zit dat het voorbestaan op het spel staat. Ik kan elke keer in de spiegel terugkijken, maar daarmee los ik dit niet op.”

Azarkan blijft volhouden dat de toekomst van zijn partij ligt bij het opstappen van het bestuur, “Dan kunnen we met elkaar aan de slag om de situatie te verbeteren. Ik constateer dat de heer Öztürk de sleutel in handen heeft.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Engels-Italiaans team hoopt op vaccin tegen Covid-19 in september

België verlengt het coronavirus ‘lockdown’