in ,

Farid Azarkan uit partij DENK gezet

Partij DENK heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad en na alle drama omtrent het partij, heeft het bestuur besloten, Farid Azarkan per direct uit het partij gezet. Het bestuur geeft als reden voor deze besluit dat Azarkan “de partij bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van DENK en met gemaakte afspraken en besluiten.” Azarkan heeft vanmorgen het besluit mogen ontvangen.

Azarkan heeft een lange brief ontvangen van het bestuur waar grondig wordt uitgelegd hoe hij het partij schade heeft berokkend. Één van de incidenten dat het bestuur noemt is een reeks tweets tijdens een reis naar Istanbul met fractiegenoot Kuzu, “Daarin liet hij blijken de toekomst van de partij te willen bepalen samen met één ander lid. Dit ziet het bestuur als openlijke rebellie.”

Zo zegt partij DENK in een persbericht, “Azarkan heeft voorts onder meer geprobeerd zijn eigen falen in de behandeling van een klacht van een vrouwelijk lid van DENK over Kuzu in de schoenen van de voorzitter te schuiven. Pogingen om een gerezen probleem tussen voorzitter Öztürk en Kuzu op te lossen, heeft hij getorpedeerd. Het instellen van een onafhankelijk en openbaar onderzoek naar de kwestie van mogelijk grensoverschrijdend gedrag en de wijze waarop de partij daarmee is omgegaan, heeft hij actief tegengewerkt. Gesprekken is hij uit de weg gegaan, en acties om te bemiddelen in de gerezen conflicten heeft hij stelselmatig gesaboteerd.”

Ook laat het bestuur weten dat ze meerdere klachten hebben ontvangen over Azarkan van medewerkers, bestuursleden en lokale fractieleiders over intimidatie van zijn kant, onder meer als het ging om het ondertekenen van door hem gepromote verklaringen. En wordt de inmiddels ex-fractieleider beschuldigd van verspreiden van propaganda, “Het lijkt erop dat hij onder meer opdracht heeft gegeven het bestuur van DENK de inloggegevens van het Facebook-account te onthouden. Hierdoor stond dit gebruikelijke communicatiekanaal van de beweging alleen nog tot zijn beschikking, en kon hij het aanwenden voor zijn eigen propaganda.”

Het bestuur hoopt dat de rust in de partij zal terugkeren met de uitzetting van ‘kwaaddoener’ Azarkan, “We kunnen nou intern, waar nodig is, verzoenende gesprekken voeren, en de ledenraad vergadering van 6 juni verder voorbereiden. Daar zal het bestuur rekenschap en verantwoording afleggen en zullen de leden oordelen over wat er is gebeurd en nieuwe bestuursleden kiezen voor de ontstane vacatures.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

12,5 miljoen euro gevonden in Eindhovense rijtjeshuis

Versoepeling Coronamaatregelen : Mondmaskers verplicht in OV vanaf 1 juni