in

Farid Azarkan over nieuwe documenten toeslagenaffaire : Onderste steen naar boven

“Ik denk dat het op de eerste plaats heel goed is dat duidelijk wordt dat de toeslagenaffaire niet is begonnen met de Bulgarenfraude in 2013”, zei Azarkan in Goedemorgen Nederland, naar aanleiding van nieuwe documenten die zijn opgedoken in de toeslagenaffaire.

Deze nieuwe documenten die in handen zijn van RTL Nieuws tonen dat de Belastingdienst sinds 2006 een dubieus werkwijze volgde bij het beoordelen van toeslagen en Denk-lijsttrekker Farid Azarkan wil dat alle documenten boven tafel komen, “Ik zag dat partijen als D66 en VVD zeiden, dit hebben we aan onszelf te danken”, aldus Azarkan tijdens Goedemorgen Nederland, waar hij nogmaals benadrukt dat de ‘toeslagenaffaire’ veel eerder is begonnen, “De Belastingdienst heeft vier wetten overtreden, waarmee ze mensen kapot hebben gemaakt. Mensen zijn echt tot wanhoop gedreven. Het is goed dat de Kamer in deze zaak naar de eigen verantwoordelijkheid kijkt, maar het moet niet zo zijn dat de Kamer de Belastingdienst hiertoe heeft gedwongen.”

De documenten die RTL Nieuws in handen heeft gekregen zijn onder andere, handleidingen, werkinstructies, excelbestanden en verzonden brieven. Deze geven een duidelijke inkijk in de werkwijze van de Belastingdienst. Er is heel lang van uitgegaan dat de omstreden fraudejacht het gevolg was van de Bulgarenfraude in 2013, maar nou blijkt uit deze documenten, dat deze praktijken al veel langer gaande waren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geen weekend lockdown voor Parijs

Vaccinatiepaspoort geen prioriteit in Nederland